Пн-Пт 9:00 - 20:00

Сб 09:00-18:00

м. Луцьк, вул. Олеся Гончара, 3

Правила догляду за шкірою навколо очей

Очі є найбільш виразною частиною обличчя, і якщо вони випромінюють щастя і енергію, то будь-яка людина стає привабливішою. Однак, іноді в’яла шкіра навколо очей здатна зіпсувати всю картину і навіть додати людині кілька років. Тож регулярний догляд за шкірою навколо очей є обов’язковою умовою збереження краси та молодості на довгі роки.

Чому шкіра навколо очей потребує особливого догляду

Шкіра навколо очей практично позбавлена підшкірного жиру, крім цього, під нею майже немає м’язів, тому вона більше, ніж інші ділянки шкіри на обличчі, схильна до розтягування. Саме на шкірі біля очей стають помітні перші зморшки, виявляються небажані сліди недосипання і надмірної втоми. Шкірі навколо очей потрібна особлива турбота і спеціально призначена для цього косметика, яка буває декоративною і доглядовою.

До першої групи косметики відносяться різні туші, тіні для повік, олівці і підводки. За допомогою декоративної косметики ми можемо зробити очі більш привабливими: нафарбувати вії тушшю, зробити стрілки, підкреслити очі тінями для повік.

У другу групу косметики для очей входять засоби, призначені для догляду за делікатною шкірою повік, це можуть бути нічні і денні креми для повік, зволожуючі гелі, живильні маски і засоби для зняття макіяжу.

Всі ці засоби повинні бути якісними і ретельно підібраними. Якщо ви сумніваєтеся у правильності свого вибору, перед придбанням і використанням косметики доцільно проконсультуватися із косметологом та візажистом.

Особливе значення має ранковий догляд за шкірою навколо очей, тому що саме ці ділянки шкіри впродовж дня є найбільш рухомими. Ми постійно моргаємо і здійснюємо мімічні рухи, тремо очі, мружимося від сонячного світла. І якщо шкіра повік буде недостатньо зволожена, то ранні розтяжки, сухість, подразнення і перші зморшки не змусять довго на себе чекати. Причому, чим раніше ви почнете правильно доглядати за шкірою повік, тим довше вона буде виглядати свіжою і молодою.

Основні правила догляду

Правильний догляд за шкірою навколо очей включає в себе очищення, живлення, захист та тонізування.

Для ефективного очищення шкіри повік краще всього використовувати спеціально для цього призначені засоби, наприклад, молочко для демакіяжу очей, міцелярну воду тощо. Засобом для зняття макіяжу необхідно змочити ватний диск, прикласти його до закритої повіки на кілька секунд, потім легкими рухами зняти косметику і вмитися прохолодною водою.

Після вмивання настає черга живлення за допомогою спеціального засобу для повік: ввечері – крему, вранці – крему у вигляді гелю. Вранці рекомендовано використовувати гель, особливо тим, хто користується тінями — в цьому випадку тіні краще тримаються і довше носяться, не скочуються. Наносити крем і гель потрібно легкими рухами, схожими на поплескування. На верхню повіку наносити крем необхідно починаючи від внутрішнього куточка ока до зовнішнього, а на нижню, навпаки, від зовнішнього куточка до внутрішнього. Надлишки крему необхідно видалити за допомогою паперової серветки.

ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ НАВКОЛО ОЧЕЙ

Крім щоденного очищення і живлення шкірі навколо очей потрібен захист від ультрафіолетових променів, особливо у весняно-літній період, коли сонце світить дуже яскраво. Наносити захисні креми необхідно під макіяж. У сонячну погоду бажано носити сонячні окуляри — вони запобігають появі мімічних зморшок від того, що ви мружитеся від яскравого сонця. Дуже важливий момент: при купівлі окулярів зверніть увагу на скло — воно повинне не тільки затемнювати очі, але і захищати сітківку ока від шкідливого сонячного випромінювання.

Тонізуючі засоби використовуються переважно після ранкового вмивання і очищення шкіри. Краще всього використовувати засоби із відварами цілющих трав і мінералами. Якщо вам більше 30-ти років, догляд за шкірою навколо очей необхідно доповнити масками з комплексною дією. З їх допомогою можна помітно зміцнити і підтягнути шкіру, освітлити «синці» під очима і зняти набряки.

Як правильно вибрати крем для шкіри навколо очей

Для того щоб не помилитися з вибором засобів для догляду за шкірою навколо очей, при покупці необхідно вивчити етикетку. Основними компонентами, які зазвичай містить косметика для шкіри навколо очей, є:

  • вітамін С – сприяє збереженню еластичності шкіри, захищає від дії вільних радикалів, утримує вологу;
  • вітамін D – зміцнює капіляри, покращує циркуляцію крові, усуває синці;
  • галоксил (haloxyl) – прискорює обмін білірубіну (місцевий) і «відбілює» темні кола;
  • еyeliss – комплекс пептидів, знімає запалення, зміцнює капіляри;
  • гіалуронова кислота – зволожує шкірний покрив і підвищує еластичність волокон;
  • коензим Q10 – відповідає за здоровий вигляд шкіри, покращує обмін речовин;
  • жирні незамінні кислоти (Essential Fatty Acids) – зволожують шкірний покрив і запобігають виникненню зморшок.

А ось ці речовини косметика для очей містити не повинна:

  • cofein – підтягує, але і зневоднює шкіру;
  • sodium chloride – викликає запалення, подразнює шкіру;
  • octyl stearate – додає тьмяний сіруватий колір і забруднює пори;
  • isopropyl myristate – погіршує зір і може викликати алергію;
  • parabens – погіршують гормональний фон і сприяють підвищенню вироблення естрогенів;
  • propylene glycol – здатний викликати токсичні реакції.

Звичайно, звертаємо увагу на терміни придатності і виробника. Бажано вибирати засоби відомих своєю високою якістю марок. На косметиці для очей не варто економити, як і не варто використовувати замість неї звичайний крем для обличчя. Якщо ви дійсно зацікавлені в продовженні молодості шкіри повік, витратьте трохи часу на пошуки саме вашого крему і результат перевершить всі очікування.