Пн-Пт 9:00 - 20:00

Сб 09:00-18:00

м. Луцьк, вул. Олеся Гончара, 3

Як боротися з розширеними порами

Наша шкіра потребує постійного дбайливого догляду, який кожен обирає індивідуально, залежно від потреб та проблем шкіри. Проте є проблема, яка знайома багатьом – розширені пори на обличчі. Найчастіше ця проблема турбує власників жирного та комбінованого типів шкіри.

Розширені пори докучають не тільки тому, що виглядають неестетично, але й тому, що мають властивість забиватися брудом і шкірним салом, в результаті чого з’являються чорні цятки і вугрі, які запалюються і болять.

Причини розширених пор

Пори на обличчі розширюються з різних причин. Це може бути викликано не тільки спадковою схильністю, але і гормональними змінами, сонячними опіками і зневодненням, несвоєчасним і неправильним очищенням шкіри від бруду, жиру і відмерлих клітин, неякісною декоративною косметикою, неправильним харчуванням, шкідливими звичками, стресами і багатьма іншими факторами.

Наприклад, на шкіру впливає ультрафіолетове випромінювання, порушується вироблення колагену, пори збільшуються, а шкіра не встигає регулювати їх розміри.

І все-таки майже 80% всіх причин розширення пор – це неправильне користування косметикою. Якщо ви неправильно підбираєте косметичні засоби, або забуваєте змивати тональний крем перед сном, рідко користуєтеся зволожуючим кремом і скрабами – значить, ви самі спровокували проблему.

Як боротися

Пори розширюються, коли вони недостатньо очищені, запалені. Тому найкращий засіб боротьби із збільшеними заглибленнями сальних залоз – профілактика їх появи. Часто сальні протоки забиваються омертвілими клітинами шкіри, залишками макіяжу, шкірним салом чи вуличним пилом, тому слід використовувати відлущуючі засоби.

На жаль, зробити пори невидимими чи змусити їх зникнути назавжди неможливо, але існує ряд процедур, які мінімізують розмір пор і роблять шкіру красивішою.

Салонні процедури для боротьби з розширеними порами

Мікродермабразія вважається найбільш дієвою серед салонних процедур. Після неї не тільки звужуються пори, але і очищається від відмерлих клітин та розгладжується шкіра, і навіть ліквідуються дрібні зморшки. Як правило, оптимальний результат досягається після 2-3 процедур.

Зменшити пори і надати шкірі привабливий вигляд можуть також хімічні пілінги. Під час процедури речовини, що проникають глибоко в шкіру, видаляють омертвілі клітини, а замість них з’являються нові.

Комплексна чистка обличчя, яка включає в себе пілінг, тонізування, очищення, зволоження, що особливо рекомендується в період статевого дозрівання, теж дає помітний результат. Процедура дозволяє врівноважити вироблення клітинами шкірного сала, знімає шар омертвілих клітин і стимулює утворення еластину і колагену, які формують красиву і гладку шкіру.

Косметика з альфа-гідроксискислотами і бета-гідроксикислотами для догляду. Кислоти відлущують і очищають вміст сальних проток, забезпечують здоровий і свіжий вигляд обличчя.

Усі ці процедури, а також косметика для щоденного догляду, доступні в косметологічному центрі «Амелі». Зробіть крок назустріч здоровій шкірі без дефектів!