Пн-Пт 9:00 - 20:00

Сб 09:00-18:00

м. Луцьк, вул. Олеся Гончара, 3

Як поліпшити колір обличчя

Колір обличчя може багато чого розповісти не тільки про здоров’я шкіри, але і про здоров’я людини в цілому.

Як виглядає здорова шкіра

Здорова шкіра, перш за все, характеризується однаковим кольором, відсутністю висипань, прищів, почервонінь, лущень та інших дефектів, а також пігментних плям. Крім того, здорова шкіра завжди має легенький блиск, тому не варто намагатися ретельно його маскувати товстим шаром пудри. Коли шкіра здорова, вона еластична, підтягнута, тому овал обличчя залишається чітким.

Якщо ж шкіра має сіруватий відтінок, позбавлена природного блиску, суха і з лущеннями, має дефекти, обвисає, то вона є нездоровою.

Що негативно впливає на колір шкіри

Колір шкіри обличчя залежить не тільки від догляду і якості косметичних засобів, які ви використовуєте, але і від вашого способу життя.

Шкіра, наче дзеркало, відображає стан організму в цілому. Наприклад, пігментні плями вказують на проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а часті висипання в зоні підборіддя – про наявність проблем в роботі репродуктивної і сечостатевої систем.

Дуже часто причинами сірого, тьмяного кольору обличчя стають шкідливі звички (нікотин або алкоголь, кава), неправильне харчування або погане функціонування шлунково-кишкового тракту. Призводять до втрати шкірою її природного блиску та еластичності також неправильний режим відпочинку і сну. У тих, хто багато часу проводить за комп’ютером, шкіра обличчя стає сухішою, особливо в ділянці навколо очей. Негативно впливає на колір шкіри також кондиціонування і опалення, через те, що вони надмірно сушать повітря в приміщенні.

Любителям шоколадної засмаги слід знати, що хоч це і гарно, але не завжди корисно, адже ультрафіолетові промені не тільки змінюють колір шкіри, але й роблять її більш сухою, нерідко викликають пігментацію.

Як поліпшити колір обличчя

Очищення і зволоження. Найголовнішим способом є безпосередньо догляд за обличчям. Першим правилом повинно стати щоденне очищення обличчя: умивання зі спеціальними засобами, протирання обличчя тоніками або лосьйонами. Очищати обличчя потрібно навіть у тому випадку, якщо ви не користувалися ніякою косметикою цілий день, адже на шкірі все одно збираються пилинки і забруднення. Ніколи не лягайте спати з косметикою на обличчі, адже шкіра в цьому випадку піддається найсильнішому стресу. Також необхідно використовувати відлущуючі скраби, адже вони добре очищують шкіру. не забувайте і про зволоження: після очищення обличчя необхідно змастити його зволожуючим кремом.

Правильне харчування. Правильне харчування – запорука гарного кольору обличчя. Необхідно включати в щоденний раціон такі продукти, як риба, нежирне м’ясо, морепродукти, молочні продукти, соєвий білок. Шкірі необхідні вітаміни А і Е, які містяться в печінці, вершковому маслі, жирній рибі, горіхах, зелені, горошку, кукурудзі, сої, вівсяних пластівцях, рослинних оліях, яйцях. Для підтримки гарного кольору обличчя слід відмовитися від консервів, майонезу, солодких газованих напоїв, сосисок і ковбас, маргарину і гострих спецій, смажених продуктів і чіпсів. Необхідно обмежувати вживання цукру і солі.

Крім того, необхідно випивати не менше півтора літра чистої води в день, через яку шкіра буде отримувати регулярне зволоження.

Чисте повітря. Для здорового кольору обличчя просто необхідне чисте повітря. Якщо ви працюєте в закритому приміщенні, то в робочий час ваш організм відчуває нестачу в насиченні киснем, тому необхідно намагатися частіше виходити на вулицю, гуляти на свіжому повітрі.

Спосіб життя і звички. Для тонусу шкіри дуже важливим чинником є рух. Рух впливає не тільки на підтримку хорошого стану всього тіла, але і покращує обмін речовин, сприяє очищенню організму, а цей процес дуже сильно впливає на стан шкіри.

Будь-якому організму потрібен повноцінний відпочинок, адже клітини шкіри отримують відновлення саме під час сну. Спати необхідно 7-8 годин кожну добу.

Шкірі дуже шкодить алкоголь і сигарети, кава. Тому необхідно відмовитися від них або скоротити їх вживання до мінімуму.

Стреси і нервовість також негативно впливають на колір шкіри. І хоча неможливо застрахуватися від такого стану, необхідно контролювати свою емоційність.

Косметологічні процедури для поліпшення кольору обличчя

Аби надати шкірі обличчя більш здорового вигляду, у косметології пропонують різноманітні процедури для відновлення структури шкіри. Завдяки застосуванню цих методик гармонізується робота сальних залоз, вирівнюється колір обличчя, з’являється природній блиск шкіри.

У косметологічному центрі «Амелі» для поліпшення кольору обличчя та надання шкірі здорового вигляду ви можете спробувати такі процедури, як мікродермабразія, безін’єкційна мезотерапія, пілінги та маскимасаж обличчя.